سال ها می گذرد حادثه ها می آید انتظار فرج از نیمه خرداد کشم
مراسم عزاداری بنیان گذار جمهوری اسلام ایران امام خمینی (قدس سره) همزمان با روز ارتحال ایشان از ساعت 8 صبح لغایت 13 در محل مسجد جامع روستا برگزار خواهد شد. ضمنا مراسم پذیرایی و ناهار نیز برقرار می باشد.
حضور تمامی سروان و دوست داران امام را در این مراسم ارج می نهیم.
کمیته فرهنگی چشام شناسی
مراسم اعتکاف برای دومین سال در روستا تنها با حضور گسترده بانوان انجام گرفت و بازتاب خوبی نیز داشت.
بخشی از تصاویر اعتکاف 92:
تشکر ویژه از: مسئولین محترم روستا، پایگاه مقاومت بسیج شهدا و هانیه چشام، کانون فرهنگی هنری و دارالقرآن و نیر تمامی کسانی که از این مراسم معنوی حمایت نمودند.
ای فدای اشکهایت اشک میریزم برایت
چشمهایت خیس اشک بغض داری در صدایت اشک میریزم برایت
مراسم فاطمیه امروز با حضور گرم اهالی از ساعت 10 صبح تا اذان ظهر برگزار شد. این مراسم که مقارن شده بود با مراسم هفتمین روز درگذشت جوان ناکام مرحوم هادی چشمی حضور چشمگیر مردم را در پی داشت.
مراسم بانوان در امامزاده سیدناصر روستا
مراسم سوگواری آقایان در محل مسجد جامع روستا:
حضور اهالی روستا در مسجد جامع در ماه مبارک رمضان به روایت تصویر:
تصاویر مراسم جزء خوانی و روانخوانی قرآن کریم که هر روز بعد از نماز ظهر و عصر در مسجد جامع برگزار می شود:
روز مادر به تمامی مادران تبریک و تهنیت باد.
یادی کنیم از تمامی مادرانی که در سال های گذشته و سال جدید از میان ما رخت بربستند و به وصال خویش پیوستند.
همین طور مادرم که در انفوان کودکی و در زمان که باید می بود ولی نبود زمانی که معنی مادر را نمیفهمیدم با کوله باری از غم و اندوه تنهایم گذاشت و حالیه داغ نبودش بسیار بسیار سنگینی میکند و دوریش برایم همانند پتکی است که مدام بر سرم کوبیده میشود.
در پی گذشت سالها هنوزهم صدای قلب تو نوازشگر روح خسته من است مادرم . . . روزت مبارک باد و روحت قرین بهترین ها باد
برای همشان فاتحهای نثار نماییم و تا باشد و ما بمانیم پاسشان داریم و یادشان از قلبهایمان هرگز جدا نشود.
مادر ای مریم بزرگ زمان!!!
هر سال نوطلیعه نوروز مادر است
هر ماه نوجمال دل افروز مادر است
هر هفته ای که میگذرد یا د او کنم
هر روز در تصور من روز مادر است
در ظلمت شب شهاب را می شستند آیینه آفتاب رامی شستند
در چشمه خون چکامه چشمان علی پیمانه نور ناب را می شستند
سوگواری ایام فاطمیه در مسجد جامع چشام با حضور اهالی محترم روستا:
مراسم شام غریبان در شب بعد شهادت بی بی فاطمه زهرا (س) در محل امامزاده سیدناصر روستا:
تقدیر و تشکر از پایگاه مقاومت بسیج برادران و خواهران چشام
درسی که اربعین به مامیدهد، زنده نگهداشتن یادِحقیقت و خاطره ی شهادت درمقابل طوفان تبلیغات دشمن است.
« مقام معظم رهبری »
اربعین از نینوای خون بگو
اربعین از اعتلای خون بگو
هان بگو از عشق، از معنای دین
وصف عباس آن مراد مومنین
ما فدای عشق بی آلایش ات
ما به قربان تمام خواهشت
تو مراد عشق بی پایان شدی
قبله گاه و معبد پاکان شدی
اربعین حسینی برشما تسلیت باد
بیستم ماه صفر، اربعین سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) را به پیشگاه مقدس و منور منتقم خون شهید کربلاء، حضرت بقیة الله الأعظم، امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و تمامی شیعیان و محبان خامس آل عباء(صلوات الله علیهم اجمعین) تسلیت و تعزیت عرض می نمائیم.
حسین
زیبا ترین تفسیر عشق
ای زینت دوش نبی روی زمین جای تو نیست
این خار و خاشاک زمین منزل و ماوای تو نیست
اربعین در فرهنگ عاشورا
در فرهنگ عاشورا، اربعین به چهلمین شب شهادت حسین بن علی(ع) گفته میشود که مصادف با روزبیستم ماه صفر است. از سنتهای مردمی گرامی داشت چهلم مردگان است، که به یاد عزیز فوت شده خویش، خیرات و صدقات میدهند و مجلس یاد بود بر پا میکنند، در روز بیستم صفر نیز، شیعیان، مراسمسوگواری عظیمی را در کشورها و شــــهرهای مختلف به یاد عاشورایحسینی بر پا میکنند. عاشقان و پیروان آن امام، در سحال اســـــرار اربعین به ذکر پرداخته و باران اشکبار چشم خویش را با مظلومیت حسین و یارانش پیوند می زنند. این راه، راه تداوم عشق است و بی گمان هیچگاه بیرهرو نخواهد بود.
نخستین اربعین
در نخستین اربعین شهادت امام حسین (ع)، جابر بن عبدالله انصاری و عطیه عوفی موفق به زیارت تربت و قبر سید الشهدا شدند. بنا به برخی نقلها، در همان اربعین، کاروان اسرای اهل بیت (ع) دربازگشت از شام و سر راه مدینه، از کربلا گذشتند و با جابر دیدار کردند. البته برخی از مورخان نیز آنرا نفی کرده و نپذیرفته اند، از جمله مرحوم محدث قمی در «منتهی الامال» دلایلی ذکر میکند کهدیداراهل بیت از کربلا در اربعین اول نبوده است. به هر حال، تکریم این روز و احیای خاطره غمبار عاشورا، رمز تداوم شعور عاشورایی در زمانهای بعد بوده است.
اربعین و عرفان
اربعین از رازهای هستی، خصوصیت عدد چهل و اسرار نهفته در آن براى ما روشننیست.البته چه بسا، با توجه به ویژگى هاى انسان، «چهل بار» تکرار یک رفتار پسندیده موجب ملکه معنوى وتعمیقآن رفتار و قابلیت نزول فیض خاص خداوند مى شود.در فرهنگ اسلامى هم عدد چهل (اربعین) جایگاه ویژه اى دارد. چله نشینى براى رفع حاجات، حفظکردن چهل حدیث، اخلاص چهل صباح، کمال عقل در چهل سالگى، دعا براى چهل مؤمن، از این نمونه هاست.
آمده است که چون حضرت موسی (ع) را قابل استماع کلام بی واسطه خداوند میکردند چهل روز به خلوت فرستادند و خداوند فرمود: «… و اذا واعدنا موسی اربعین لیله »
پیامبر حکیم (ص) فرمود:
« من اخلص لله اربعین یوماً فجر الله ینابیع الحکمة من قلبه على لسانه»: هر کس چهل روز فقط براى خداوند تعالى اخلاص چشمه های خداوند ورزد حکمت را از قلبش برزبانش جارى مى سازد.»
صاحب مرصاد العباد، عارف نامی نجم الدین شیرازی نیز گفته است: "و عدد اربعین را خاصیتی است در استکمال چیزها که اعداد دیگر را نیست." چنانکه در حدیث صحیح آمده است:
ان خلق احدکم بجمع فی بطن امه اربعین یوما ثم یکون علقه مثل ذلک.
و خواجه علیه السلام ظهور چشمه های حکمت از دل بر زبان را اختصاص اخلاص اربعین صباحا فرموده است، و حوالت کمال تخمیر طینت آدم علیه السلام به اربعین صباحا کرد و از این نوع بسیار است."
قریب به 30 سال است که هیئت مذهبی فرهنگی حضرت علی اکبر روستای چشام با تنی چند از جوانان ونوجوانان علاقمند خود اقدام به برگزاری مراسم تعزیه خوانی سید و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین نموده است. امسال نیز همچون سال های گذشته این مراسم با شکوه و عظمتی وصف ناپذیر برگزار شد و اهالی روستا میزبان میهمانان عزیز و گرانقدر بودند.
گلچینی از تصاویر تعزیه جوانان که هر ساله در آخرین جمعه محرم برگزار می شود:
با تشکر از علی و یوسف محمد پور
خورشید شکفته در غدیر است علی باران بهار در کویر است علی
بر مسند عاشقان شهی بی همتاست بر ملک محمدی امیر است علی
در سالروز حماسه غدیر خم و عید برادری و برابری مردم ولایت مدار روستای چشام گرداگرد هم در مسجد جامع روستا به جشن و شادمانی پرداختند.
با تشکر ار کانون فرهنگی هنری روستای چشام