زندگی نامه میرزا حسن رضایی
میرزا حسن رضایی فرزند محمد ابراهیم در سال1306 در روستای چشام متولد شد. دوران کودکی و نوجوانی خود را در مکتبخانه آخوند ملا غلام به تحصیل پرداخت.با توجه به کهولت سن پدر، از دوران نوجوانی سرپرستی امور خانواده را به عهده گرفت و با اشتغال به کشاورزی امورات خانواده را می گذراند. او پس از ازدواج به پیشنهاد "حسن آقا رضایی" سرپرستی امور کشاورزی و دامداری وی را در قلعه- حنطه آباد (در گویش محلی بدان حنطاوا میگویند)- در نزدیکی روستای چشام به عهده گرفت و تا هنگام اجرای طرح اصلاحات اراضی به این کار مشغول بود. پس از آن با مراجعت دوباره به روستای چشام به کار باغداری و کشاورزی مشغول شد.
میرزا حسن رضایی از تعزیه خوانان بنام روستای چشام بوده که از دوران جوانی تا سال 1380 بیش از 60 سال در مراسم تعزیه روستای چشام نقش شمربن ذی الجوشن را در مراسم عزاداری امام حسین(ع)اجرا مینموده و با تعزیهخوانان شهیر روستا از جمله؛ مرحوم میرزا نصرالله چشمی، مرحوم میرزاآقا چشمی، مرحوم کربلایی ابوالفضل فریبرزی،مرحوم حاج شیخ حسن چشمی؛ پیشکسوت گرانقدر محمد رضا ربانی خواه و ... همراهی و همکاری داشته است.
عضویت در " انجمن" و "خانه انصاف " ـ تشکیلات اداری و اجتماعی مهم پیش از انقلاب اسلامی ـ از دیگر مشاغل و مناصب ایشان بوده است. انجمن تشکیلاتی بوده که وظیفه جمع آوری دو درصد از محصولات کشاورزی مردم برای عمران و آبادانی روستا را به عهده داشته و این سرمایه صرف تعمیر و بهسازی اماکن عمومی روستا مانند حمام، مدرسه، جاده و ... می شده است.
خانه انصاف نیز که امروزه از آن با نام شورای حل اختلاف یاد میکنند، از همان دوران و با هدف رفع اختلافات جزئی میان مردم روستا شکل گرفته است. مرحوم حاج رمضانعلی سلیمانی، جناب آقای میرزا حسن رضایی و محمدرضا ربانی خواه اعضای این مجموعه بودهاند که نقش مهمی در صلح و سازش میان طرفین دعاوی روستا بر عهده داشته اند.
ایشان در حال حاضر با توجه به پیشینه عمر مبارکشان خانهنشین هستند و دعاگوی مردم و تعزیهخوانان روستای چشاماند.
باشد که این گونه افراد مهم هر دیار روزی از ذهنها پاک نشوند و یاد و نامشان هماره در ذهن و قلب مردم باقی بماند.
با تشکر فراوان از آقای مهدی سلیمانی چشم